Επαγγελματικό Μακιγιάζ

2 Έτη, Δίπλωμα

Οι διετείς κλάδοι σπουδών στο Επαγγελματικό Μακιγιάζ του Susini College προσφέρονται στη Λεμεσό και  Λευκωσία και έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και Αξιολογηθεί- Πιστοποιηθεί από την Αρμόδια Κρατική Αρχή της Κύπρου, το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης- Πιστοποίησης (Σ.ΕΚ.Α.Π.) 

Σκοποί - Στόχοι του προγράμματαος

Για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί σαν Επαγγελματίας Μακιγιέρ χρειάζεται να κατέχει ειδικά τεχνικά προσόντα. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να δώσει στις σπουδάστριες μια ποιοτική εκπαίδευση στο Επαγγελματικό Μακιγιάζ με ψηλού επιπέδου γνώσεις και ειδικές τεχνικές δεξιότητες και τη δυνατότητα να έχουν πολλές επιλογές για μια επιστυχημένη καριέρα σαν επαγγελματίες μακιγιέρ.   

Περιλαμβάνει μακιγιάζ για θέατρο, κινηματογράφο, βίντεο, τηλεόραση, φωτογραφία, μόδα και ειδικά εφέ.  

 

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η ποιοτική εκπαίδευση προς τις σπουδαστές στους ειδικούς τομείς του επαγγελαμτικού μακιγιάζ και στα ειδικά εφέ, ώστε να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις και ειδικές δεξιότητες για τη προσφορά ποιοτικών και σύγχρονων υπηρεσιών στο τομέα του επαγγελματικού μακιγιάζ.
  • η δυνατότητα να αναπτύξουν με επάρκεια και να εφαρμόσουν σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους με τη χρήση κοσμητικών προιόντων και άλλων υλικών στους διάφορους εξειδικευμένους τομείς του μακιγιάζ
  • η ικανότητα να αναπτύξουν δημιουργικότητα και σχεδιασμό και να κατανοήσουν τις δυνατότητες της σύγχρονης επαγγελματικής πρακτικής στο τομέα του μακιγιάζ.
  • η κατανόηση της ύπαρξης διαφορετικών, ιστορικών, πολιτιστικών και εμπορικών πλαισίων μέσα στα οποία εργάζονται οι σύγχρονοι και δημιουργικοί επαγγελματίες μακιγιέρ.
  • η απόκτηση των τεχνικών προσόντων ψηλού επιπέδου ώστε να μπορέσουν να ικανοποιήσουν με επάρκεια τις απιτήσεις της αγοράς εργασίας, μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να επιτύχουν σαν επαγγελματίες μακιγιέρ.

 

Διάρκεια προγράμματος 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο ακαδημαικά έτη των τεσσάρων εξαμήνων.

 

Προοπτικές Απασχόλησης

. Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μακιγιέρ (Make Up artists) . Ιδιόκτητο στούντιο Μακιγίαζ (Make Up studio) . Τηλεοπτικούς σταθμούς . Θέατρο . Κινηματογράφο . Φωτογραφικά στούντιο . Περιοδικά μόδας . Εταιρείες προιόντων Μακιγιάζ . Διαφημιστικές εταιρείες . Συνεργασίες με κομμωτήρια.